Nyitókép: Pixabay

 

A február 29-ei parlamenti választáson rekordmennyiségű külföldön élő szlovák állampolgár vett részt.

 

Több ezer szlovák állampolgár volt hajlandó több tíz, illetve több száz eurót kifizetni azért, hogy otthon adja le a szavazatát.

 

 hirdetes_300x300  

A választásokra hazatérő 10 állampolgárból 9 szlovák postacímet adott meg a repülőjegyek megrendelése során.

 

A Pelikán utazási iroda statisztikái alapján a megvásárolt repülőjegyek 30%-át olyan polgárok vásárolták meg, akiknek pozsonyi postacímük van.

 

A pozsonyiak után a repülőjegyek 5%-át kassai, a besztercebányai, a nyitrai és a nagyszombati postacímmel rendelkező polgárok, míg a 2%-át pedig az érsekújvári, trencséni, dunaszerdahelyi, privigyei, lévai és a simonyi postacímmel rendelkező polgárok vásárolták meg.

 

A Pelikán elemzői részlegének munkatársa azt is elmondta, hogy a repülőjegyek 68%-át férfiak vásárolták meg, a hazatérő szlovák állampolgárok fele pedig 25 és 44 év között volt.

 

A február 29-ei választás miatt a legdrágább egyirányú repülőjegyet Mexikóból vásárolták meg. Az illető szlovák állampolgár ezért a repülőjegyért több mint 2400 eurót volt hajlandó kifizetni.

 

A második legdrágább jegyet egy Indonéziában élő szlovák férfi vásárolta meg, 1200 euróért. A harmadik legdrágább jegyet pedig egy kanadai férfi vette meg, aki az utolsó pillanatban 800 eurót költött az egyirányú jegyre.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!