Nyitókép: Foto N/Miro Kern

 

Feltépett parkett, burkolat nélküli kandalló, hiányzó konyhabútor. De hiába keresnénk kádat, mosdót, csapokat és világítást – ilyen állapotban hagyta Robert Fico és családja egykori lakását a Bonapartéban. A Fico család tavaly nyáron költözött el a Ladislav Bašternák adócsalótól bérelt lakásból, amit 2012-től béreltek.

 

A DenníkN a lakás márciusi elárverezése előtt nézte meg a lakást.

 

 hirdetes_300x300  

A berendezés, amit eladáskor a lakások többségében meghagynak, a Bonapartéban hiányzik. A berendezés minden bizonnyal nem volt öreg és nem is volt olyan állapotban, hogy ezzel csökkentette volna a lakás értékét. Ficonak egykoron üresen kínálták fel ezt a lakást, s úgy látszik a távozásakor is követte ezt a hagyományt.

 

Kérdéses, hogy miért hiányoznak a lakásból olyan elemek, amelyeken nemcsak túladni nehéz, de egy új lakásban is nehéz felhasználni. A lehetséges magyarázat szerint olyan luxusberendezéssel lehetett felszerelve a lakás, aminek anyagi hátterét Ficonak nehéz lett volna megmagyaráznia.

 

Az utolsó szálig mindent elhordtak

 

A Denník N információi szerint Fico felesége, Svetlana a kiköltözéskor olyan tárgyakat vitetett ki a lakásból, amelyek márványtáblákra emlékeztettek. A költözésben a Smer képviselői és a Szociális Biztosító egykori igazgatója, Dušan Muňko segédkezett Ficoéknak.

 

Ahhoz, hogy a hatalmas, 377,46 négyzetméteres lakás két 111,02 négyzetméteres terasszal lakható legyen, Ficonak minden bizonnyal sokat kellett költeni.

 

Az árverésen a lakás kikiáltási ára 1,67 millió euró lesz. Az árverésre március 16-án kerül sor a dévényi Hradná brána hotelben. Az érdeklődőknek az árverés kezdete előtt 49 ezer eurós biztosítékot kell letenniük. A tétet legkevesebb 3 ezer euróval lehet emelni. Fico már korábban jelezte, hogy nem fog részt venni az árverésen. Azt, hogy jelenleg hol él, nem tudni. A Plus 7 hetilap múlt héten közzétett információja szerint a Doubla Tree Hilton hotelben éjszakázik.

 

Lenka Ivanová csődbiztos nem akarta megmutatni azokat a képeket, amelyek akkor készültek a lakásról, amikor az állam kezébe került, de még Ficoék laktak benne. Minden bizonnyal a képekből meg lehetett volna állapítani, hogy Fico mennyi pénzt költött a lakásra.

 

 

Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!