Nyitókép: reprofoto (Markíza)

 

Igor Matovič várható új kormányfő volt a Markíza televízió Testre szabva (Na telo) című politikai vitaműsorának vendége.

 

A téma a kormányalakítás és az egyes minisztériumok elosztása volt. Az egyik fontos minisztérium, amely iránt egyelőre egyik kormányzásra készülő párt sem küzd különösebben, az egészségügyi reszort.

 

Egyes elemzők és politikusok azt várták, hogy a tárca iránt a korábban az egészségügy problémái iránt meglehetősen nyitott Andrej Kiska és pártja, a Za ľudí száll harcba. Ez azonban nem történt meg.

 hirdetes_300x300  

 

Az OĽaNO így készen áll arra, hogy vállalja a felelősséget és saját szakértőt javasoljon a minisztérium élére.

 

Igor Matovič szerint a legfontosabb, hogy az egészségügyben szinte korlátlan befolyással rendelkező Penta pénzügyi csoport hatalmát csökkentsék. Matovič szerint ugyanis azzal, hogy a Penta kórházakat üzemeltet, emellett egészségbiztosítói és gyógyszertárai is vannak, túl nagy hatalommal rendelkezik, ami az egészségügy minőségének rovására megy.

 

„A cél nem az, hogy Jaroslav Haščák gazdagodjon, hanem hogy az emberek egészségügyi ellátása javuljon.”

 

Az OĽaNO elnöke szerint így hatékonyságának növelésére akarják kényszeríteni a Pentát, hogy amennyiben országon belül nem lesz képes megfelelő időben és minőségben egészségügyi ellátást nyújtani, köteles legyen a külföldi gyógykezelés átfizetésére.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.