Vasárnap este az egyik kassai kórházban (Šaca) egy 86 éves idős pacienst fogadtak, aki komoly légzési zavarokkal küzdött. „Unokáját pozitívan tesztelték utazási anamnéziára“, nyilatkozta a vZdravotnítctve.sk portálnak a kórházat működtető Agel csoport szóvivője, Martina Pavlíková.

 

A beteg megérkezése után a kórház rövid ideig szigorított rezsimben működött, mostanra azonban már helyreállt a rend.

 

 „Továbbra is érvényben van a március 6-án az influenzajárvány miatt kihirdetett látogatási tilalom,“

 

tette hozzá Pavlíková.

 hirdetes_810x300  

 

A TV Joj szerint a rokon eltitkolta az unoka teszteredményét, az idős beteg pedig koronavírussal lehet fertőzve. A 86 éves paciens a TV Joj szerint kritikus állapotban van, lélegeztető gépre kötve.

 

A gond az, hogy kivizsgálásánál az orvosok és az egészségügyi dolgozók nem tudtak az utazási anamnéziáról, a rokon ugyanis eltitkolta az ezzel kapcsolatos információt.

 

Sajtóhírek szerint a kórházi dolgozók közül többen önkéntes karanténba vonultak. A kórház a nap folyamán ígért bővebb információt.

 

Közben a Körkép.sk úgy tudja, hogy lemondták az április 4-5-re tervezett a főváros egyik legnagyobb sporteseményét, a Pozsonyi Maratont. A szervezők a nap folyamán fogják hivatalosan is bejelenteni a döntést.

 

Szintén mai hír, hogy Magyarország pozsonyi nagykövetsége is úgy határozott, hogy a koronavírus miatt a március 12-re tervezett nemzeti ünnepi fogadást a járvány terjedésének megelőzése, és a vendégek biztonságának érdekében nem tartják meg.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!