Nyitókép: Facebook (reprofoto)

 

A korábban az SaS-ból távozó, majd Miroslav Beblavýval új pártot alapító Jozef Mihál visszatér a liberálisokhoz- számol be róla a DenníkN. A Spolu alelnöke a rossz választási eredményt követően, amikoris a PS-Spoluval együtt alig 928 karika hiányzott számukra a parlamenti bejutáshoz, bejelentette, hogy kivonul a politikából.

 

Lucia Ďuriš Nicholsonovának (SaS) azonban sikerült meggyőznie korábbi párttársát arról, hogy térjen vissza anyapártjába.

 

Mihál az ország legismertebb adó- és járulékpolitikai szakértője,  előadásaia témában rendkívül népszerűek. Korábban már volt szociálisügyi miniszter, akkor épp Nicholsonová volt az államtitkára.

 hirdetes_300x300  

 

Mihál néhány éve épp Sulík miatt hagyta ott az SaS-t, a legutóbbi távozók (Galko, Rajtár és társai) idején azonban, immár a Spolu tagjaként kiállt Sulík mellett.

 

Az SaS délelőtt már be is jelentette az új „akvizíciót.” A sajtótájékoztatón Mihál elmondta, hogy szakértelmét felajánlva szeretne hozzájárulni a Smeres korszak utáni politikai takarításhoz. Kiemelte, hogy három évvel ezelőtti távozásának oka az volt, hogy az SaS-en belüli konfliktusok idején Sulík Galkot és nem Mihált támogatta. Azóta, mint ismert, a Galko-szárny is távozott, így Mihál visszatérhetett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!