Nyitókép: aktuality.sk

 

Az ESET biztonsági társaság felhívta a figyelmet azokra a csalókra, akik az új típusú koronavírus terjedésével próbálnak meg visszaélni. A szlovák és cseh nyelven működő csaló weboldalakon szájmaszkokat és infravörös hőmérőket próbálnak eladni a gyanútlan vásárlóknak.

 

Az ESET specialistája szerint ezeknek a weboldalaknak az a céljuk, hogy ellopják azoknak az emberek a személyes adatait, akik az oldalról szeretnének rendelni. A weboldal készítői azonban minden bizonnyal jól bírják a szlovák nyelvet, ugyanis a honlapon sem elírásokat, sem fordítási hibákat nem találni.

 

 hirdetes_810x300  

A weboldalt működtető csalók célja, hogy kihasználják a lakosság bizonytalanságát, illetve a szájmaszkok hiányából fakadó pánikot. Az oldalra való hivatkozások spam e-maileken keresztül terjednek. A csalók által létrehozott e-shopokat az ESET jelenleg leblokkolta, így azoknál a felhasználóknál, akik az ESET biztonsági programjaival védik a készülékeiket, nem jelenik meg a weboldal tartalma.

 

A megrendelőlapon az illető nevét, címét és elérhetőségét kérik, de mivel nincs kódolva, ezért a személyes információkat a csalókon kívül további támadók is megszerezhetik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!