Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Peter Pellegrini leköszönő kormányfő és Denisa Saková belügyminiszter csütörtök este a Markíza televízió műsorában beszéltek a koronavírus-fertőzésről.

 

Pellegrini elmondása szerint két, az első között diagnosztizált beteg állapota súlyos, de mindannyian maguk lélegeznek, nincs szükségük lélegeztetőgépre.

 

„A betegek száma valószínűleg gyorsabb tempóban fog nőni”

 

 hirdetes_300x300  

állította Pellegrini, aki élesen kritizálta az embereket, akik az iskolabezárásokból kirándulásokat kerekítettek. Állítja, hogy Jasnán 8000 jegyet adtak el a síközpontban.

 

Denisa Saková belügyminiszter szerint a következő napokban több ezer szlovákiai hazatérésére számítanak Ausztriából és Olaszországból – idénymunkások, síközpontok dolgozói, stb.

 

Pellegrini elmondása szerint elképzelhető, hogy a kormány a későbbiekben kötelezi az éttermeket (reštaurácia), hogy estére zárjanak be. Ugyancsak megerősítette, hogy a vendéglők (pohostinstvo) kénytelenek lesznek bezárni.

 

„Higgyék el, hogy a helyzet rosszabb lesz. Nekünk szükségünk lesz egészségügyi szakemberekre. Lehetséges, hogy elérünk a ponthoz, mikor az egészségügyi személyzet kapacitására nézve nem fogjuk tudni megoldani”

 

állítja Pellegrini.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 19 olvasónak tetszik ez a cikk.