Nyitókép: archív

 

Igor Matovič, a választásokat megnyerő OĽaNO elnökének közösségi oldalán megosztott két mondata borzolja a kedélyeket. A szlovák sajtó tudni véli, hogy Richard Sulíknak üzent az ország következő kormányfője.

 

„Ma fognak történni az események. Túlcsordult a pohár, már elég volt.”

 

A szlovák sajtó szerint Matovič ezzel nyilvános üzenetet küldött Richard Sulíknak, hogy döntse el végre, hogy ma elfogadja-e a négyeskoalíció javaslatait. Ellenkező esetben a sajtó információi szerint előfordulhat, hogy az SaS nem lesz tagja a kormánynak. A hírt a Körkép saját forrásai is megerősítették.

 

 hirdetes_300x300  

A négy párt kulcsfontosságú tárgyalására ma délután kerül sor, az SaS jelenleg is tárgyal saját berkeiben a feltételekről.

 

A jelek szerint Sulík pénzügyminiszteri ambíciói okozhatják a gondot. Matovič többször is jelezte, hogy a tárca a legerősebb kormánypártot illeti. Sulíkék jelenleg a pénzügyet és az oktatásügyet szeretnék magukénak tudni.

 

Matovičék azonban a pénzügyminisztériumért cserébe inkább felajánlanának egy plusz tárcát az SaS-nek, aki így az oktatásügyet, a külügyet és a mezőgazdasági tárcát vezethetné.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.