Nyitókép: pravda.sk

 

A szlovák Belügyminisztérium szombaton, március 14-én megnyitotta az ország első karanténközpontját Bősön. A korábban migránsok elszállásolására is használt épületbe azokat szállítják, akik külföldről hazatérve kénytelenek 14-napos karanténba vonulni, de nem szeretnék veszélyeztetni családjukat.

 

A bősi karanténközpontban jelenleg 34 személyt szállásoltak el. Peter Pellegrini vasárnapi beszámolója szerint a szállásért nem számolnak fel díjat a karanténban lévőktől, csupán az étkezéshez kérnek hozzájárulást.

 

A karanténközpontot a Belügyminisztérium alakította ki a válságstáb hatályos intézkedései szerint. A központ szombattól fogadja a kötelező karanténba vonulókat.

 hirdetes_810x300  

 

A Belügyminisztérium sajtóosztályának tájékoztatása szerint a külföldről hazatérőket egyenként regisztrálják elektronikusan, így online követhető az állapotuk a karanténközpontban, valamint így folyamatosan informálhatók a kompetens szervek.

 

A karanténközpont kialakításánál és működtetésénél a kormány a Szamaritánusok Egyesületét kérték fel segítségül. A szamaritánusok betartják az átlagon felüli higiéniai és járványmegelőzési intézkedéseket, hogy védjék magukat és a karanténközpontban tartózkodókat.

 

A hatályos intézkedések alapján minden külföldről hazatérő szlovák állampolgár köteles 14-napos karanténba vonulni. Aki nem tudja ezt otthonában megoldani, annak lehet megoldás a karanténközpont. A rendelet be nem tartása komoly pénzbüntetést és egyéb intézkedéseket von maga után.

 

tasr, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.