Nyitókép: TASR

 

A Szlovák Posta a karanténban tartózkodó polgárok számára nem fogja kézbesíteni a küldeményeket, mindössze értesítést (sárga lapot) hagy a postaládában – tájékoztatott a Szlovák Posta szóvivője, Eva Rovenská.

 

A postásokra való tekintettel a Szlovák Posta arra kéri a karanténban tartózkodó ügyfeleit, hogy a postaládájukon vagy a kapucsengőjükön tüntessék fel ezt az információt.

 

 hirdetes_300x300  

A posta azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy amennyiben lehetséges, ne látogassák a postákat. A szükséges intéznivalóikat vagy online, vagy mobilalkalmazáson keresztül végezzék.

 

 „Amennyiben muszáj ellátogatniuk a postára, tartsák be a megfelelő távolságot a várakozó ügyfelek és a posta alkalmazottai között, az intéznivalójukat pedig gyorsan, az alkalmazott késleltetése nélkül végezzék“

 

– hívta fel a figyelmet a szóvivő.

 

Egyúttal arról is tájékoztatott, hogy a posták helyiségeit gyakrabban tisztítják, fertőtlenítik és szellőztetik. Azokon a postákon, ahol az alkalmazottak közvetlen kapcsolatban vannak az ügyfelekkel, az alkalmazottak részecskeszűrővel ellátott maszkkal, fertőtlenítő eszközökkel és védőkesztyűkkel vannak felszerelve, hasonlóan a posta futáraihoz.

 

A szociális juttatásokat a polgárok kezébe adják át

 

A Szlovák Posta továbbá arról is informált, hogy a szociális juttatásokat március 18-tól 27-ig a lakosok kezébe fogják átadni vagy a postán, vagy pedig az illető lakhelyének címén. A jutattások kifizetését a rendőrség fogja felügyelni.

 

Az ügyfelek a tíz nap alatt a posta nyitvatartási idejében bármikor megállhatnak a postán a szociális jutattásért, nem kell első nap megrohamozni a postát.

 

 „Mivel a Szlovák Posta márciust 18-tól 27-ig nagyfokú látogatottságra számít a szociális juttatások kifizetése miatt, ezért a többi ügyfelet arra kérjük, hogy ha teheti, más időpontban látogasson el a postára. A posta épületébe csak azokat az ügyfeleket fogják beengedni, akiken van szájmaszkjuk, vagy más arcot és szájat eltakaró kendőjük vagy sáljuk“

 

– figyelmeztetett Rovenská.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!