Nyitókép: SITA

 

Az alkalmazottak és a lakosság egészségének védelmében a Szlovák Posta március 24-től április 5-ig módosítja a nyitvatartási idejét az ország egész területén.

 

Azokban a városokban, ahol a lakosság száma 10 ezer fölött van, a posták 16.00 óráig lesznek nyitva, s minimum egy posta egy héten egyszer 17.00 óráig tarthat nyitva. Szombaton és vasárnap az összes posta zárva lesz.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Posta arra kéri az ügyfeleket, hogy az aktuális nyitvatartási órákról és esetleges változásokról a Szlovák Posta weboldalán, mobilalkalmazásán, a Facebookon és a posta mellett kifüggesztett információs plakátokon tájékozódjanak.

 

 

A Szlovák Posta szóvivőjének, Eva Rovenskának az elmondása szerint a standard ajánlott küldeményeket a postások a postaládákban helyezik el anélkül, hogy személyes kontaktusba kerülnének az ügyféllel. A szóvivő szerint a kézbesítés napjának az a nap számít, amikor a postás elhelyezi az ajánlott küldeményt a postaládába vagy a postafiókba. Abban az esetbe, ha a küldemény a nagyságba miatt nem fér bele a postaládába, a postán kerül elhelyezésre, amiről a postás értesítést (sárga lap) hagy a postaládában.

 

Az egyszerű levelek kézbesítése továbbra is a megszokott módon folyik – a postás a postaládába helyezi el.

 

Kivételt képeznek a hivatali és a biztosított küldemények, valamint a „címzett kezébe”, „tértivevény/e-tértivevény” (doručenka/e-doručenka) és „utánvét” felirattal ellátott küldemények, amelyeket a postán fognak elhelyezni, az ügyfél pedig értesítést (sárga lapot) kap róla a postaládájába. Az elektronikus értesítés esetén pedig e-mailt vagy SMS-t küldenek az ügyfélnek.

 

A posta továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy ezeknek a küldeményeknek a megőrzési idejét további 14 naptári nappal hosszabbítják meg anélkül, hogy plusz költséget kérnének a szolgáltatásért.

 

A Szlovák Posta többek között a kereskedelmi szolgáltatásait is leállította, ami annyit jelent, hogy a visszahívásig a postán leállították a Postabank, a Tipos, a 4ka telefonszolgáltató és a Ticketportál egyes termékeinek és szolgáltatásainak árusítását.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!