Nyitókép forrása: noviny.sk

 

Boris Kollár (Smer rodina), a parlament elnöke ma este bejelentette, hogy a koalíciós tanács holnapi ülésén javasolni fogja az állami tisztviselők fizetésének csökkentését. A Sme rodina elképzelése szerint egyelőre a kurtítás arra az időszakra vonatkozna, míg a koronavírus negatív gazdasági következményei fennállnak. További részleteket nem árultak el.

 

A Szlovákiai Vasúttársaság bejelentette, hogy a jövő hétfőtől átmenetileg megszűnik a diákok számára az ingyenes vasúti utazás lehetősége. Az intézkedés visszahívásig marad hatályban, minimálisan addig, míg az iskolák országszerte zárva tartanak.

 

Már most vasárnap sem lesznek nyitva az üzletek sehol az országban a kormány rendelkezése alapján. A kabinet arra hivatkozva vezette be az intézkedést, hogy a koronavírus-járvány miatt különösen nagy nyomás alatt álló eladói személyzet is ki tudja pihenni magát, illetve hogy az üzlethelyiségeket fertőtleníthessék.

 hirdetes_300x300  

 

Egyúttal már holnaptól hatályba lép az az intézkedés, amely az üzletek számára kötelezően előírja, hogy délelőtt 9:00 és 12:00 között biztosítsanak időablakot a 65 év feletti vásárlók számára – ezekben az órákban kizárólag ők vásárolhatnak. A kormány így akarja csökkenteni annak esélyét, hogy a legveszélyeztetettebb korcsoport kapcsolatba kerüljön a koronavírussal.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koroanvírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.