Nyitókép: TASR

 

Hétvégéig az összes orvoshoz, tűzoltóhoz és rendőrhöz eljutnak a szájmaszkok – mondta az RTVS Szombati dialógusok c. műsorában Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter.

 

Mikulec szerint az egyes intézkedések bevezetése nem csak az államon múlik, ugyanis a polgárok is hozzájárulhatnak ezek betartásához. Például a boltok előtt azok az alkalmazottak is mérhetnének lázat, akiknek van otthon érintésmentes lázmérőjük.

 

 hirdetes_300x300  

A belügyminiszter szerint a koronavírus-járvány idejére egyértelmű utasításokat adtak a polgároknak, és elsősorban rajtuk múlik, hogy mennyire fogják ezeket betartani.

 

„Nem akarunk egészen odáig elmenni, hogy a bolti alkalmazottak ellenőrizzék a nyugdíjasok személyi igazolványát. Elsősorban az embereken múlik, hogy betartják-e a nyugdíjasok számára kijelölt vásárlási órákat. Az üzleteken pedig az függ, hogy képesek-e minden erejükkel betartani a szabályokat“

 

– jegyezte meg Mikulec.

 

A belügyminiszter szintén kiemelte a tesztelések számának megnövelését, elmondása szerint elsősorban az orvosokra, az egészségügyi alkalmazottakra és a kranténközpontokban lévő emberekre szeretnének koncentrálni. Mikulec szerint a tesztelések folyamatát logikusan kell felállítani, nehogy káoszba torkolljon.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!