Nyitókép: TASR

 

A külügyminisztérium április 2-án éjféltől nem fogadja azoknak a külföldön élő szlovák állampolgároknak a regisztrációját, akik a repatriációjukat kérvényezik. Ezzel együtt a külügyminisztérium a repatriációs folyamatok megszüntetése mellett döntött.

 

„A döntésnek több oka is van, többek között az, hogy a szlovák állampolgárok gyakran az utolsó pillanatban mondják vissza a szervezett repatriáció lehetőségét, illetve csak formálisan kérik a hazatérésüket, mivel a szokásos tartózkodási helyük külföldön van”

 

– jelentette ki a minisztérium, majd hozzátette: olyan esetek is előfordultak, amikor a repatriált polgárok visszatértek abba az országba, ahonnan hazautaztak.

 hirdetes_300x300  

 

A tárca hozzátette, hogy a repatriációs szállításokat az elérhető lehetőségek fényében azokon a helyeken próbálják megoldani, ahol nincs más megoldás a hazatérésére.

 

„Amennyiben az adott országból még mindig haza lehet utazni, vagy legalább Szlovákia közelébe lehet jutni repülővel, vonattal, busszal vagy más individuális megoldással, akkor a polgároknak ezzel a lehetőséggel kellene élniük”

 

– tanácsolta a külügyi tárca.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!