Nyitókép: Facebook/reprofotó

 

Igor Matovič kormányfő és Eduard Heger pénzügyminiszter a mai közös sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy sikerült megegyezniük a bankszektorral a törlesztőrészletek fizetésének kitolásával kapcsolatban.

 

Eduard Heger pénzügyminiszter elmondása szerint a koronavírus-járvány sújtotta polgárok, egyéni vállalkozók (SZČO), valamint és a kis- és a középvállalkozók kilenc hónappal kitolhatják a kölcsönök törlesztőrészleteinek fizetését.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszter szerint a halasztást nem kell azonnal kérvényezni, ezt ugyanis a válság idején bármikor meg lehet tenni. A hiteltörlesztés kitolásának folyamata nagyon egyszerű lesz, mindössze egy rövid formanyomtatvány kell majd kitölteniük az ügyfeleknek.

 

Heger szerint a további segítség abban fog megnyilvánulni, hogy a polgárok, egyéni vállalkozók (SZČO) és a vállalatok számára lehetővé teszik, hogy a kártyával történő érintésmentes fizetés 20 euróról 50 euróra emelkedjen.

 

Azokat a törlesztőrészletek, amelyeket a kilenc hónapos moratórium idején kellene törleszteni, az ügyfelek eltolhatják a törlesztési ütemterv végére.

 

Például ha valakinek 2025-ben járna le a hiteltörlesztése, akkor a törlesztőrészletek kifizetése kitolódik, így 2026-ban kell majd a részleteket törlesztenie. Amennyiben az illető szeretné tartani a hiteltörlesztés befejezésének eredeti időpontját, akkor lehetősége van arra, hogy a havi részletek összegét megemeljék.

 

Heger szerint a törlesztőrészletek kitolását több százezer ügyfél kérvényezheti.

 

„Úgy gondolom, hogy ez nem lesz negatív hatással a bankszektorra”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!