Nyitókép: reprofoto (TA3)

 

Marek Krajči egészségügyi miniszter vasárnap délelőtt az előző napi friss adatokról számolt be a TA3 vasárnapi vitaműsorában.

 

A koronavírussal kapcsolatos küzdelemben Szlovákia szombaton 1524 szűrővizsgálatot végzett, melyből 14 személy eredménye lett pozitív.

 

Összesen így 485-re emelkedett országos szinten a fertőzöttek száma. 14 670 esetben a tesztelés negatív eredményt hozott.

 hirdetes_300x300  

 

A miniszter elmondta, hogy a trend biztató, hiszen a növekvő tesztelésszám ellenére nem növekszik arányosan a fertőzöttek száma az országban.

 

A legtöbb megbetegedés Pozsonyban van. Összesen 35 fő kerül ki a leginkább veszélyeztetett, 65 év feletti korosztályból. A betegek közül 120-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük hárman az intenzív osztályon fekszenek, és egy személy van lélegeztető-gépre kapcsolva.

 

Krajči megköszönte a lakosságnak, hogy fegyelmezettek, betartják az előírásokat, látható a szolidaritás, a kölcsönös segítségnyújtás az emberek között.

 

Lélegeztetőgépek száma

 

A tárcavezető elmondta azt is, hogy Szlovákiában a koronavírus kirobbanása idején összesen 550 lélegeztetőgép állt rendelkezésre, melyhez márciusban 90 új érkezett. Június végéig további 300 érkezik a Chiranával való szerződés értelmében, 139 további gépre pedig már szerződést kötöttek. Így záros határidőn belül 1000-nél is több lélegeztetőgép lesz az országban, mely kulcsfontosságú a járvány elleni küzdelemben.

 

Cigányok tesztelése

 

Krajči szerint rendben zajlik a cigányok tesztelése is. A jarovnicei romatelepen a vizsgálatok nem mutattak ki fertőzést azok körében, akik Angliából, Olaszországból, Ausztriából tértek haza.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.