Nyitókép: markiza.sk/illusztráció

 

Ahogy arról a Körképen is beszámoltunk, a szlovák kormány április 8-án éjféltől egészen a húsvéti ünnepek végéig kijárási tilalmat rendelt el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy-két kivételtől eltekintve nem hagyhatjuk el a lakhelyünket, vagy a járást, melyben élünk.

 

A pozsonyiak láthatóan ezt kicsit másként gondolták, így még a tilalom életbe lépése előtt tömegesen felkerekedtek, hogy „vidéken” vészeljék át a húsvétot. Annak minden kockázatával együtt. Például, hogy nagy eséllyel épp most terítik szét az egész országban a koronavírust.

 

A szlovák sajtó helyzetjelentése szerint hosszú kocsisorok alakultak ki a Pozsonyból kivezető utakon, ráadásul több esetben is történtek már balesetek.

 hirdetes_810x300  

 

 

Bár az intézkedés célja az, hogy ne látogassuk meg idősebb szüleinket, rokonainkat, akik a leginkább veszélyeztetett kategóriába tartoznak a koronavírusjárvány idején, nem egy esetben valószínűleg épp szülőhelyükre, vagy hétvégi házaikba igyekezhetnek a fővárosiak.

 

A kormány járványügyi intézkedései miatt az utóbbi hetekben mintegy 70 százalékkal sikerült csökkenteni a lakosság mozgását, a tervek szerint a húsvéti ünnepek alatt még ennél is jobban visszaszorítják majd lakhelyen kívüli mozgást.

 

A kijárási tilalom megsértése komoly pénzbüntetéssel jár, április 8-tól 13-ig a rendőrök katonákkal kiegészülve fokozottan ellenőrzik a járáshatárokat országszerte.

 

Ilyen lesz a húsvét: Kijárási tilalom, korlátozott gyülekezési jog (Frissítve)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.