Nyitókép forrása: lexikon.sk

 

Nyitra városa is csak az egyik település a sok közül, amely tetemes bevételkiesésre számíthat a koronavírusjárvány miatt. A Költségvetési Felelősség Tanácsának (RRZ) elemzése szerint a szlovák államkasszán még mérsékelt forgatókönyv esetén is kétmilliárd eurós lyukat üt majd a koronavírus. Jelentős csökkenés várható a települések költségvetéseinek gerincét adó jövedelemadónál is.

 

Az RRZ úgy véli, Nyitra jelenleg 1,9-9 millió eurós bevételkieséssel számol. A 1,9 milliós a legenyhébb, 9 milliós mínusz a legdurvább forgatókönyv szerinti következmény. Maga a város úgy véli, hogy 4,2 milliónál több bevételre nem számíthat, ezért masszív takarékoskodásba fogott.

 

A belső közigazatás szektorában 700 ezer eurós spórolást remélnek elérni, májusig leállítottak minden kimenő támogatási összeget. A bérek valorizációját négy hónapra elhalasztják, de az sem kizárt, hogy azok, akik ma a járvány miatt nem tudnak dolgozni, a bruttó bérük 80 százalékát veheti csak fel.

 hirdetes_300x300  

 

A város vezetése szerint a megszokott fenntartási kiadások nem vágják vissza, az utakat és járdákat továbbra is karban tartják, a zöld övezeteket is gondozni fogják, a szolgáltatások menetét sem vágják vissza. A nagyobb, nem létfontosságú projekteknél azonban megszorításokra lehet majd számítani.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!