Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Összesen hatra emelkedett Szlovákiában a koronavírus áldozatainak száma. Ebből négy személy az elmúlt órákban hunyt el. Hárman a bazini nyugdíjasotthonból származnak, egy személyt halála előtt a nagyszombati kórházban ápoltak – tájékoztatott Krajči egészségügyi miniszter.

 

Az otthon ügyfelei és alkalmazottai közül egy személy kivételével már mindenkit leteszteltek. Az alkalmazottak között kilenc új pozitív esetet találtak, az otthonban levő 93 nyugdíjasból 55 személy fertőzött, 6 személy eredményére még várnak. Az otthon 17 lakóját pozsonyba szállították kórházba, közülük egy személy lélegeztetőgépen van.

 

 hirdetes_300x300  

Juraj Droba Pozsony megyefőnöke őszinte együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

 

Pozsony megye egyúttal önerőből koronavírus tesztelésnek vet alá minden személyt a megye fenntartása alatt levő intézményekben. „Ez óriási kiadást jelent a megyének“ – tette hozzá.

 

A bazini nyugdíjasotthont hermetikusan elzárták a külvilágtól, az épületet a katonaság őrzi. A megye válságmenedzsert küld az intézménybe. A haláleseteket és a fertőzés kialakulását az Egészségfelügyelet vizsgálja.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!