Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Az AKO-ügynökség a Nový Čas napilapnak készített felmérése szerint Zuzana Čaputová államfő az legmegbízhatóbbnak vélt politikus Szlovákiában. A megkérdezettek 83,5 százalék bízik benne – ilen eredményt már nagyon régen nem ért senki a hasonló felméréseken.

 

A második helyen Igor Matovič (OĽANO) kormányfő végzett: a megkérdezettek 64,7 százaléka tartja megbízhatónak, 31,7 százalék szerint nem megbízható, 3,6 százalék nem válaszolt.

 

A harmadik helyen Boris Kollár (Sme rodina), a második legnagyobb kormánypárt elnöke szerepel, akiben a megkérdezettek 61,6 százalék bízik, 31,9 százaléka nem, 6,5 százalék pedig esetében nem tudott dönteni.

 hirdetes_300x300  

 

Peter Pellegrini, a Smer korábbi listavezetője, aki az elmúlt hetekben látványosan visszahúzódott Robert Fico javára csak a negyedik lett (korábban második), benne a válaszadók 60,9 százaléka bízik, 34,9 százalék nem.

 

A nyilvánosságra hozott adatok még Marián Kotlebát, az szélsőjobbos ĽSNS elnökét említik, ám ő messze leszakad az „élbolytól”. A válaszadók mindössze 19,6 százaléka bízik benne, 74,2 százaléknyian viszont nem.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!