Nyitókép: Polícia SR/Facebook

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Kajetán Kičuránál, az Állami Tartalékalap volt igazgatójánál razziázik Közép-Szlovákiában.

 

A Robert Fico közeli barátjánál folytatott razzia a közbeszerzések manipulációjával kapcsolatos.

 

 hirdetes_300x300  

Kajetán Kičura 2012 óta állt az Állami Tartalékalap élén, de idén Igor Matovič kormánya leváltotta, mivel a koronavírus-járvány kezdetén üresen álltak a Tartalékalap raktárai.

 

A razziával kapcsolatos híreket a rendőrség is megerősítette a Facebook oldalán. Tájékoztatásuk szerint a NAKA a „Tartalékok” (Rezervy) fedőnevet viselő akció keretében ma reggeltől razziázik a Zsolnai és a Besztercebányai kerületben az Állami Tartalékalappal összefüggésbe hozható korrupciós bűncselekmény miatt.

 

Az Aktuality.sk információi szerint a gyanúsítottak között Kičura apja is szerepel. A nyugdíjas Rudolf Kičurának ugyanis nemrégiben – a koronaválság és az egészségügyi felszerelések gyors megvásárlása idején – 200 ezer euró érkezett a számlájára.

 

A pénzt állítólag az a vállalat küldte, amelyik Kajetán Kičura idején megrendelést kapott a Tartalékalaptól az egészségügyi segédeszközök beszerzésére.

 

A NAKA most azt ellenőrzi, hogy a pénz milyen biznisszel van összefüggésben, esetleg az Állami Tartalékalap volt igazgatójának szánt kenőpénzről van-e szó.

 

?AKTUÁLNE: NAKA ZASAHUJE V PRÍPADE KORUPCIE V SPRÁVE ŠTÁTNYCH HMOTNÝCH REZERV?Národná kriminálna agentúra v rámci…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Montag, 20. April 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!