Nyitókép: pravda.sk

 

Tizenötre emelkedett az igazoltan koronavírussal fertőzött dolgozók száma a bajmóci kórházban, azonban nem biztos, hogy számuk végleges. A hírről Zuzana Tornócziová területi higiénikus számolt be. 

 

A privigyei kórház bajmóci részlegén múlt pénteken mutatták ki a fertőzést úgy az egészségügyi dolgozók, mint a betegek között. Tornócziová szerint a COVID-19-es megbetegedést egy a túrócszentmártoni kórházból érkező betegnél állapították meg, akit Bajmócon műtöttek volna, de nem volt semmilyen tünete.

 

Ezután a neurológiai osztályon levették a dolgozók és a betegek mintáját is, tanulmányozták, hogy kikkel kerülhettek kapcsolatba, és az ő mintáikat is levették.

 hirdetes_810x300  

 

A Privigyei járásban további új fertőzötteket tartanak nyilván két eddig nem említett idősotthonban.

 

„Bizonyítást nyert a fertőzés jelenléte egy ügyfél esetében a nemeskosztolányi (Zemianske Kostoľany) szociális szolgáltatási létesítményben, és további két ügyfélnél a divékrudnói (Nitrianske Rudno) szociális szolgáltatási létesítményben. Folytatjuk a teszteléseket”

 

nyilatkozta Tornócziová.

 

Michal Ďureje, Privigye város szóvivője kedden arról számolt be, hogy pozitívan teszteltek egy alkalmazottat is az egyik idősotthonban.

 

dennikn.sk

Megosztás:
Címkék: bajmóc koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!