Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter kedden este kiadta az utasítást a munkaügyi hivataloknak, hogy kezdjék el feltölteni a Szerződések Központi Regiszterébe az első kérelmeket úgy, hogy szerdán reggel már a munkaadók számláin legyenek a munkahelyek megtartásához szükséges pénzek. Erre a segítségre összesen 1,4 milliárd euró áll rendelkezésre.

 

Ez az első pénzügyi segítség, amit a koronaválság idején igénybe vehetnek a munkaadók. Krajniak elmondása szerint Szlovákia történetének legnagyobb pénzügyi segítségéről van szó.

 

 hirdetes_300x300  

Az első 720 kérelmet már megvalósították, így szerdán (ápr. 22.), legkésőbb csütörtökön (ápr. 23.) az első munkaadóknak már a számlájukon kell lennie a pénznek. A miniszter azt is hozzátette, hogy a munkaügyi tárca gyorsítva küldi a pénzt.

 

„Eddig mintegy 33 ezer kérelem lett beküldve, ebből 18 ezret már feldolgoztak, a többi kérelem esetében a munkaügyi hivatalok alkalmazottai még tudakolódnak a munkaadóknál”

 

– jelentette ki Krajniak.

 

Azoknak a munkaadóknak, akik juttatást kértek az alkalmazottaikra, az elkövetkezendő hónapokban nem kell további kérelmeket aláírniuk.

 

„Már csak ún. kimutatást fognak küldeni arrra az adott hónapra, amelyikre ismét segítséget fognak kérni. A kimutatásban azt kell feltüntetniük, hogy hány alkalmazottra és milyen mértékben kérik a segítséget. A pénzek további kifizetése már sokkal egyszerűbben fog menni”

 

– állítja Krajniak.

 

A miniszter szerint a pénzügyi segítségkéréshez szükséges online nyomtatványt és annak metodikáját is módosítani fogják.

 

„Mindezt olyan módon tesszük, hogy mindenki tudjon kérvényt küldeni, a call centrumban dolgozó alkalmazottak pedig azt az utasítást kapták, hogy a tanácsaikkal a segítség megkapásához és ne annak az elutasításához járuljanak hozzá”

 

– tette hozzá Krajniak.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!