Nyitókép: MTI

 

A kórházban koronavírus-fertőzéssel kezeltek száma emelkedő tendenciát mutat – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

 

Müller Cecília szólt arról is, hogy a járvány alatt is rendben zajlik a  kötelező védőoltások beadása.

 

lmondta, hogy az elmúlt napon elhunyt 12 beteg egyike 41 éves volt. Hozzátette: ő baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, arra rakódott rá a koronavírus-fertőzés.

 hirdetes_810x300  

 

A legfrissebb járványügyi adatokat ismertetve Müller Cecília elmondta: az igazolt fertőzöttek száma 2443-ra nőtt.

 

Kórházban már 899 embert ápolnak, akik közül 54-en szorulnak gépi lélegeztetésre, 458-an pedig már felgyógyultak a betegségből.

 

Ezzel párhuzamosan a kiterjedt kontaktkutatás keretében egyre nő a laborvizsgálatok száma, ami azt jelenti, hogy immár 60801 tesztet végeztek – sorolta. Az 5 milliós Szlovákiában egyébként április 24-ig összesen 66 089 tesztet végeztek. Az elmúlt 24 órában az eddigi legtöbbet, 4828-at.

 

 

Továbbra is csak alapos okkal hagyhatják el lakóhelyüket az emberek – hangsúlyozta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa szombati online sajtótájékoztatón.

 

Operatív törzs: továbbra is csak alapos okkal lehet elhagyni a lakóhelyet

 

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta: a kormány korábbi döntése értelmében május 3-ig maradnak érvényben a kijárási korlátozások. Az új szabályokról a kormány rendeletben fog dönteni, addig azonban a jelenlegi szabályoknak megfelelően csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat. Az élet újraindítása, a korlátozó intézkedések feloldása csak fokozatosan, szigorú menetrend szerint lehetséges majd.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!