Nyitókép forrása: startitup.sk

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő újabb facebok-bejegyzésben kritizálta koalíciós partnereit, amiért azok saját kormányukat támadják. Különösen éles bírálatot fogalmazott meg az SaS-szel szemben.

 

„Hogy valaki felszólítást intéz a saját kormányához, úgy, hogy abban államtitkári posztot tölt be, túlzás. Hogy valaki tüntetésre hívja az embereket egy olyan intézkedés miatt, amit saját pártja miniszterei megszavaztak, szintén erős túlzás. Kétségbe vonni a Központi Válságstáb döntését, miután én már elhagytam a helységet, így nem volt lehetőségem védekezni, már mindennek a teteje”

 

fogalmazott a korományfő a facebookon, majd emlékeztette koalíciós partnereit, hogy különösen nagy lehetőséget kaptak arra a választásokon, hogy eredményeket érjenek el az országban, és hogy „bár nyilvánvalóan csábító kritizálni”, de „össze kell tartaniuk, mert az ilyen eseteknek csak és kizárólag örülni tud”.

 

 hirdetes_810x300  

Megjegezte azt is, hogy az SaS-t többször is megkérte, hogy „ne rúgjon folyton a saját kormányába”.

 

„Sajnos a választások óta eltelt időben nem volt olyan nap, hogy valaki az SaS-ből nem érzett volna kényszert arra, hogy belerúgjon a kormányba, hogy szebbnek láttassa magát”

 

mondta, majd a bejegyzés végén köszönetet mondott a Sme rodina képviselőinek és minisztereinek, akik szerinte „nagyon kollegiálisan” viselkedtek a többi párt jelöltjével szemben, és a népszerűtlen döntések mögé is hajlandóak voltak beállni.

 

Matovič bejegyzése szerint az SaS-t már minden lehetséges módon felkérte a bírálatok mérséklésére, ám egyelőre sikertelenül, ezért „kihasználva az utolsó lehetőséget”, nyilvánosan szólítja fel”, hogy felelősségteljesen viselkedjen.

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!