Nyitókép forrása: 24hod.sk

 

Frissítve Igor Matovič kormányfő és Ján Mikas tiszti főorvos sajtótájékoztatójával: 

 

Május 1-jével enyhítik az intézkedéseket a határokon – nem lesz kötelező a harminc kilométeres sávban és sávból ingázók számára a negatív vírusteszt.

 

A válságstáb a következő változtatásokat foganatosítja:

 hirdetes_300x300  

 

  • eltörlik a korábban kilátásba helyezett, harminc napnál nem régebbi koronavírus-teszt felmutatására vonatkozó kitételt a határátkelőtől számított harminc kilométeres távolságban illetve távolságból ingázók számára (Ján Mikas szerint ezt a döntést a környező országokban tapasztalt javuló tendenciák tették lehetővé).
  • kivételt kapnak a karantén kötelezettsége alól a határmentén élő, de a keleti cseh kerületek valamelyikében (Olomouci, Zlíni, Morvaországi és Morva-sziléziai kerület) vagy Bécsben, Alsó-Ausztriában vagy Burgenlandban egészségügyi alkalmazottként vagy gondozóként dolgozó személyek – de 96 óránál nem régebbi negatív tesztet kell felmutatniuk.
  • kivételt kapnak a karantén alól a külföldön tanuló alap-, közép- és főiskolás diákok, de csak a felvételi vizsgák elvégzése céljából.
  • 96 óránál (négy napnál) nem lehet régebbi a határátkeléskor felmutatott negatív teszteredményt (ugyanez a szabály érvényes Ausztriában és Csehországban is).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.