Nyitókép: SITA/Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky

 

Igor Matovič kormányfő az RTVS Szombati dialógusok c. műsorában arról beszélt, elképzelhető, hogy a nyári szünidő során a diákok legalább egy hónapig bejárnának az iskolába, hogy utolérjék a lemaradásukat. Elmondása szerint amennyiben a helyzet lehetővé teszi és a számok továbbra is kedvezőek lesznek, ez a döntés csakis a diákok javát fogja szolgálni.

 

A kormányfő kiemelte, hogy erről és az üzletek korábbi kinyitásáról is a szakemberek és az epidemiológusok fognak dönteni, nem a politikusok.

 

 hirdetes_300x300  

Arra a kérdésre, miszerint mérlegelik-e a nyári szünidő eltörlését, a kormányfő úgy válaszolt, nem minden gyereknek volt a válság alatt ugyanolyan lehetősége a tananyag elsajátítására.

 

„Az ő érdekükben szeretnénk ezt a hézagot betölteni”

 

– jegyezte meg Matovič, majd hozzátette: gondolkodnak annak az engedélyezésén, hogy nyáron a diákok legalább egy hónapon keresztül bejárjanak az iskolába és felzárkózzanak az elmaradt tananyagból.

 

A gazdasággal jól állunk

 

A gazdasággal kapcsolatban Matovič azt mondta, jól állunk.

 

„Azzal, hogy egészségesek az emberek az országban, a cégeink is egészségesek”

 

– jelentette ki. Elmondása szerint abban a pillanatban, hogy megérkezik a külföldi kereslet, megkezdődhet a gyártás.

 

A Richard Sulíkkal folytatott vitáival kapcsolatban azt mondta:  „Örülnék neki, ha az életben legalább egyszer alárendelné magát az illetékeseknek“ – az illetékesek alatt pedig ebben az esetben a szakembereket értette.

 

„A kormányzás nemcsak a népszerű döntések melletti kiállásról szól, hanem a felelősségvállalásról is. Nekem éppen ez a felelősségvállalás hiányzik az ő oldaláról“

 

– konstatálta Matovič.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.