Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Az előző kormány, különösen Peter Pellegrini (Smer) volt kormányfő és Peter Žiga (Smer) tétlensége fatális következményekkel járhat a mohi atomerőmű bővítésére – jelentette ki az SaS. A kormánypárt ezzel reagált a Nukleáris Felügyelet (ÚJD) megállapításaira.

 

Az ÚJD ezen a héten tette közzé azt a jelentés, amely az épülő 3-as és 4-es blokk esetében is hibás csövekről tett említést.

 

„Már a választások előtt is többször felhívtuk a figyelmet, hogy a mohi atomerőmű bővítése lehet az új kormányra leselkedő legrosszabb „taposóakna”. Annak ellenére, hogy az inspekciós engedélyekkel kapcsolatos problémák még a választások előtt nyilvánosságra kerültek, a gazdasági minisztérium előző vezetése nem foglalkozott vele. Pellegrini és Žiga homokba dugták a fejüket”

 

 hirdetes_300x300  

jelentette ki a gazdasági minisztérium SaS-es államtitkára, Karol Galek, hozzátéve, hogy a minisztérium keresi a megoldást a Nukleáris Felügyelettel karöltve a hibás csővezetékek problémája kapcsán.

 

A legutóbbi, átfogó ellenőrzésre azért volt szükség, mert két hibás csővezeték miatt indokolttá vált az épülő blokkok átvizsgálása. A jelentés szerint az acélcsövek némelyike nem feltétlenül áll ellen a fokozott korróziónak, ahogy azt a projekt megkövetelné.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!