Nyitókép forrása: sme.sk

 

A Marián Kočner mobiljából származó üzenetek egy újabb fejezetét hozta nyilvánosságra az Aktuality.sk. Ez azonban kivételesen nem Robert Ficot hozza hírbe, hanem Peter Pellegrinit és a Sme rodina által jelölt SIS-főnököt illetve annak testvérét.

 

2018 júniusában (még letartóztatása előtt) Kočner azzal kapcsolatban küldött üzenetet a Threemán keresztül Norbert Bödör oligarchának, hogy „Pčolinskýnak fotói vannak Pelléről”. Pelle az akkor már Robert Fico exkormánfő helyét elfoglaló Peter Pellegrinit jelöli, Pčolinský pedig a Sme rodinában politikai karriert befutó testvérpár (Vladimír és Peter) egyikét jelöli.

 

Az üzenetekről először az Aktuality.sk közölt terjedelmes írást.

 hirdetes_810x300  

 

Kompromittáló fotók

 

Kočner úgy tudta, hogy Pellegrinit a fotókkal akarták meggátolni abban, hogy induljon az elnökválasztásokon. Bödör azonban nem sok hitelt adott a hírnek, mivel biztos volt benne, hogy Pellegrini nem akar elnök lenni – ugyan miért adná fel a miniszterelnökséget, amire korára való tekintettel 2020 után is esély volt akkor még. Mindenesetre meghagyta Kočernek, hogy nézzen utána, kitől származik az információ és milyen képekről van szó.

 

Kočner Martina Ruttkayová korábbi újságíróhoz fordult (a hölgy teljesen kompromittálódott, tavaly kiderült róla, hogy pénzért kényelmes interjúkat és előnyös cikkeket közölt smeres politikusokról). Ruttkayová  azt állította Kočnernek, hogy ő látta az „intim témájú” képeket.

 

„Voltak utánam. Pčolinský. Közvetítőként akartak használni arra, hogy megmondjam Pellének. Rögtön rohantam is Péterkénkhez, hogy mit tegyek”

 

válaszolta üzenetében Ruttkayová Kočnernek, hozzátéve, hogy az egész ügyről Peter Tóthot is értesítette (Kočner korábbi jobbkeze, az ellene indított eljárások egyik koronatanúja, volt újságíró és korábbi SIS-ügynök). Az újságírónő szerint három képet látott, de nem tudja mennyi készült összesen.

 

Pletykák és intrikák

 

Az Aktuality.sk közlése szerint az üzenetekből arra lehet következtetni, hogy a fotók forrása, Peter Pčolinský volt, a Sme rodina tagja. Ő elismerte, lehetséges, hogy Ruttkayovával egyszer vitáztak Pellegriniről, de arról, hogy Ruttkayovának van kompromittáló fotója Pellegriniről. De ő sem volt biztos abban, hogy a képeken a smeres kormányfő látható.

 

Pčolinský egy felvételt említett meg az Aktuality.sk-nak, amiről a parlament folyosóin pletykáltak, és amelyet Ivan Katrinec küldött neki, de nem tartotta szavahihetőnek. Katrinecről a JOJ tévé korábban azt közölte, hogy zsarolás miatt börtönben van, 2016-ban az ĽSNS színeiben indult a választásokon. Maga Katrinec tagadja, hogy bármi köze lenne a felvételekhez, és közölte, hogy nincs is börtönben.

 

Kočner Peter Tóthot is ráállította a fotókra, aki kiderítette, hogy a SIS még Ján Valko igazgatósága alatt követte le Pellegrinit (a második Fico-kormány idején, 2012-2016-ban). Miután Tóth ezt közölte vele, Kočner üzenetet küldött Bödörnek arról, hogy személyesen akar vele tárgyalni, és hogy a téma: „Pelle-pornó”.

 

Tóth szerint egyébként a SIS is a Pčolinský-testvérektől szerezte meg a fotókat.

 

„Saját szakállukra csinálták, és ma már részlegigazgatóként dolgozhatnak, és nyilván kapcsolatban vannak Pčolinskýékkel, Kollárral, a keresztes lovaggal”

 

írta Tóth Kočnernek.

 

Pellegrini mintha nem aggódna

 

Vladimir Pčolinský, a Sme rodinás politikus fivére, nem más, mint a Matovič-kormány által a SIS élére kinevezett új igazgató, akit a fentiek fényében nem véletlenül támad a sajtó egy része. Vladimír Pčolinský azonban tagadja, hogy kutatott volna a Pellegrini-fotók után. Állítása szerint azokat Katrinec adta át neki.

 

„Két fotót láttam. Az egyiken egy autó beltere látható (…). A másikon két személy látható alsóneműben egy hotelszobában, de háttal, így nem tudni, kikről van szó”

 

magyarázta.

 

Peter Pellegrini az Aktuality-nek reagálva közölte, hogy már hallott az állítólagos kompromittáló anyagokról, de nem hagyja magát megfélemlíteni.

 

„Soha senki, semmilyen fotó kapcsán nem keresett meg. Hallottam pletykákat ezzel kapcsolatban, de mivel tudom, hogy nincs valóságalapja, ezért ma is úgy hiszem, hogy csak politikai intrikákról van szó”

 

mondta az exkormányfő, aki épp nemrég jelentette be igényét a Smer elnöki posztjára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!