Csongor
  • HUF: 359.31
  • USD: 1.20
  • 3 °C
  • 13 °C
Belföld

Augusztustól nem a Bonul őrzi majd a pozsonyi vizesek ingatlanjait

Megvan az új közbeszerzés nyertese, jobb ajánlatot adott, mint a smeres oligarcha cége

Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

A Pozsony Vízgazdálkodási Vállalat (BVS) öt év után más biztonsági céget vált. A régióban a vízgazdálkodási infrastruktúrát a jövőben nem a Smerrel kapcsolatba hozott nyitrai oligarcha, Miroslav Bödör Bonul nevű cége őrzi majd.

 

A most lezárult közbeszerzési eljárás győztese a rimaszombati DUG vállalat lett, amely a többi ajánlattevőnél jóval kedvezőbb ajánlattal pályázott.

 

A DUG 1,6 millió eurós áfa nélküli ajánlatot tett az asztalra. A második legjobb ajánlattevő 2,6 millióért kínálta szolgáltatásait, a harmadik 2,9 millióért.

 

A BVS infrastruktúrájának őrzését a DUG augusztusban veszi át a Bonultól. A szerződés mindössze egy évre fog szólni, egy évnyi opcionális hosszabbítással. Ezidő alatt a BVS teljes auditot hajt végre, beleértve az ingatlanok védelmi kiadásait is, és ennek eredménye alapján írnak majd ki egy új pályázatot vélhetően hosszabb szerződési idővel.

 

Április végén a BVS 29 kisrészvényese követelte a vizesek menedzserének felelősségre vonását, amiért nem írta ki időben a közbeszerzési eljárást a Bonullal már tavaly októberben lejáró szerződést pótolandó, ami miatt hónapokig fizették tovább az egyébként drága szolgáltatást – érvényes szerződés nélkül. Pedig az illető menedzser már öt hónappal a szerződés lejárta előtt megkapta a szükséges felhatalmazást a közbeszerzési eljárás megkezdésére.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket