Nyitókép: Facebook/Polícia SR

 

Azoknak a szlovák állampolgároknak, akik az enyhítés keretén belül szeretnének elutazni külföldre és 24 órán belül visszatérni Szlovákia területére, ellenőrizniük kell a szlovák külügyminisztérium honlapján, hogy beengedik-e őket az adott ország területére – hívta fel figyelmet a rendőrség a közösségi oldalán.

 

„Például Magyarország területére csak azok a szlovák állampolgárok utazhatnak be, akiknek ott van az állandó vagy az ideiglenes lakhelyük. Ausztria csak az általános ellenőrzéseket szüntette meg, a továbbiakban véletlenszerű ellenőrzéseket végeznek, az összes többi rendelete érvényben marad”

 

– tájékoztatott a rendőrség.

 hirdetes_300x300  

 

⚠️⚠️⚠️ Aktualizácia: Dôsledne si preverte aktuálnu situáciu na hraniciach krajiny, kde potrebujete…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Dienstag, 19. Mai 2020

 

Szlovákia csütörtöktől felmenti a kötelező karantén és a koronavírus-teszt alól azokat a polgárokat, akik maximum 24 órára átutaznak külföldre, pontosabban Magyarországra, Lengyelországba, Csehországba, Ausztriába, Horvátországba, Szlovéniába, Svájcba és Németországba.

 

„Az ellenőrzéshez egy formanyomtatvány kitöltése szükségeltetik, amelyen a rendőrök megjelölik a határátlépés időpontját, továbbá ezt a nyomtatványt ellenőrzik az illető személy hazatérésekor is”

 

– áll a rendőrök által közzétett tájékoztatásban. Indulás előtt azt is ellenőrizni kell, hogy melyek azok a határátkelőhelyek, ahol  át lehet lépni a határt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!