Nyitókép forrása: startitup.sk

 

Vasárnap délutántól már a Horvátjárfalu-Kitsee (Szlovákia-Ausztria) és a Drétoma- Starý Hrozenkov(szlovák-cseh) határátkelők esetében is működik az intelligens karantén. A hatóságok fokozatosan elérhetővé teszik a többi határátkelő esetében is.

 

Szombat estétől vasárnap délután 15:00 óráig 170 külföldről hazatérő szlovák állampolgár élt a házi karantént lehetővé tevő eKaranténa applikáció adta lehetőséggel.

 

Az alkalmazás eredetileg péntek délután 15:00 órától vált volna elérhetővé, de fennakadás történt az Google-nél és az Applenél a szoftver engedélyeztetése kapcsán. Közben azonban több tucat ember érkezett határhoz. A Közegészségügyi Hivatal a kormányfő felkérésére engedélyezte a péntek este 20:00 óra után határhoz érkezőknek, hogy belépjenek Szlovákia területére, ám állami karanténba kerültek. Az alkalmazás telepítésével azonban már otthonukban tölthetik ki a 14 napos karantént – vagy megvárják a negatív teszteredményt.

 hirdetes_300x300  

 

Az iOS rendszeren futó mobilok tulajdonosainak rossz hír, hogy az alkalmazás egyelőre csak Androidon fut, a Google ugyanis már jóváhagyta az alkalmazást, de az Apple válaszára még mindig várnak.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!