Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő hétfő délután megállapodásra jutott a fitneszcentrumok képviselőivel. A miniszterelnök részben eleget tett követeléseiknek, hogy elkerülje a pozsonyi autópályaszakasz blokádját, ahova a konditermek üzemeltetői terveztek tüntetést.

 

Az a megállapodás született, hogy mindkét fél tiszteletben tartja a szakértők tanácsának döntését.

 

„Senki sem akar szándékosan ártani a fitneszcentrumoknak. Úgy hiszem, hogy ezt mindenki megértette”

 

 hirdetes_300x300  

mondta a kormányfő, majd köszönetet mondott a másik fél képviselőinek, hozzátéve, hogy „kemény fiúk, akik szívükön viselik Szlovákia sorsát”.

 

A Fitneszcentrumok Uniójának elnöke, Andrej Mozoláni kijelentette, hogy konstruktív beszélgetést folytattak a kormányfővel. Hangsúlyozta, hogy elmondhatták, hogy pontosan miként is működnek a konditermek.

 

„A szakértők tanácsának volt egy elképzelése, amit pontosítanunk kellett, hogy a tanács tagjai is tisztában legyenek azzal, hogyan mozognak a konditermekben az emberek”.

 

mondta. Szóba került a fitneszutalványok bevezetése, ami segíthet a felszínen maradni a termek fenntartóinak, de ez egyelőre nem része az egyezségnek.

 

Ha a szakértők tanácsa nem változtat a véleményén, akkor az eredetileg kitűzött dátummal, csak június 3-ával nyithatják meg kapuikat a fitneszcentrumok. A fenntartóik azonban azzal érvelnek, hogy különleges higiéniai intézkedéseket vezettek be ők is, és külön működési szabályzatot dolgoztak ki a rendkívüli helyzetre való tekintettel.

 

A fitneszcentrumok megnyitását a kormányból leghangosabban az SaS-es Ivan Husár oktatásügyi államtitkár támogatja.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!