Nyitókép forrása: Ta3.com

 

A dolgozó embereknek hozzá kellene járulnia idős szüleik nyugdíjához – jelentette ki Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a nyugdíjasok érdek képviseleti szervezeteinek képviselőivel folytatott tárgyalásokat követően.

 

A munkaügyi minisztérium fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a dolgozó egyének dönthessenek arról, adójuk vagy járulékaik egy részével szüleik nyugdíját egészítsék ki. Krajniak szerint egy ilyen rendszer igazságos lenne.

 

Ami a formát illeti, a lehetőségek között szerepel a nyugdíjas szülők javára jóváírt adó, a járulék vagy adókedvezmény átruházása a szülőkre, illetve az adóbónusz bevezetése.

 hirdetes_300x300  

 

A munkaügyi tárcavezető emlékeztetett, hogy egy gyermek felnevelése 20 éves koráig és taníttatása a szülőknek 50-70 ezer eurójába kerül.

 

„Minden szülőt megilleti legalább a szimbolikus hála abban a formában, hogy a gyermeke hozzájárulhat nyugdíjjáradékához”

 

mondta a miniszter. Szerinte ha a robotizált és automatizált gyártósorok korában is jól tud működni a gazdaság, akkor a munkatermelékenység növekedésével járó jólét igenis hozzájárulhat a nyugdíjrendszerhez.

 

A 13. nyugdíj kapcsán elismételte korábbi álláspontját, miszerint azt reméli, az idén is jövőre is kifizetésre kerülhet.

 

Mindemellett a miniszter hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja, hogy emelni tudják azon nyugdíjasok életjáradékát, akik jelentős mértékben „megérdemlik”, mert hozzájárultak a szlovák gazdaság növekedéséhez.

 

TA3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.