Nyitókép: Ivan Majerský/Pravda

 

Richard Raši, a parlament egészségügyi bizottságának képviselője felszólította Igor Matovič kormányfőt, hogy szüntesse meg a rendkívüli állapotot. Raši szerint a rendkívüli állapot szükségtelenné vált, amire nem csak az egészségügyi szakemberek, de a koalíciós partnerek is felhívták a figyelmet.

 

A smeres politikus szerint a kormányfőnek elsősorban politikai okok miatt felel meg a rendkívüli állapot. Raši véleménye szerint a rendkívüli állapot korlátozza a polgárok alkotmányos jogait arra, hogy békés tüntetéseket szervezzenek, s azzal, hogy ez az állapot érvényben van, a kormányellenes tüntetések is törvényellenesnek minősülnének.

 

 hirdetes_300x300  

 „A kormányfő Matovič már teljesen másképp látja a tüntetéseket, mint az ellenzéki Matovič, aki a tüntetésekre építette az egész politikai karrierjét. A kormányfő Matovič már nem szereti a tüntetéseket és az egyszerű útblokádból bűntényt csinálna, holott ellenzéki politikusként védelmezte és támogatta az ilyen megmozdulásokat“

 

– jelentette ki Raši.

 

Raši szerint beigazolódni látszanak azok a félelmek, miszerint Szlovákia demokratikus rendszerét a kormányfő összetéveszti egy szultánság diktatúrájával és úgy akar dönteni mindenről, mint egy szultán.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!