Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Kihívó nélkül nyerte el ismét a pártelnöki posztot Boris Kollár, a Sme rodina vezetője. A párt mai tisztújító kongresszusán Kollár emlékeztetett, hogy a 2020-ban a négy évvel korábi választásokhoz képest a párt két százalékponttal jobb eredményt ért el, és ezzel elhallgatták azokat a hangokat, akik „egyszer használatos” pártnak titulálták a Sme rodina mozgalmat.

 

Ezután kijelentette, hogy a párt erős, stabil, és hogy nincsenek belső hatalmi harcok. Hangsúlyozta, hogy a gazdasági válság közeledésére való tekintettel most már a belső harcok helyett a politikai pártoknak és mozgalmaknak az emberek szükségleteire kellene figyelnie. Ez egyértelműen Smernek címzett kritika volt, ahol Peter Pellegrini és Robert Fico exkormányfők feszülnek neki egymásnak.

 

A Sme rodina egyébként egyre inkább igyekszik megszólítani a Smer választóit, Kollár beszédének témaválasztása ezt csak megerősítik.

 hirdetes_300x300  

 

A mozgalom alelnökei ismét Milan Krajniak, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková a Jozef Vašuta lettel. Az egyetlen új név az alelnökök között Jozef Lukáčé.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!