Nyitókép forrása: dennikn.sk

 

Robert Fico nem csak a csukárd-terlényi luxuskastélyban szokott aludni, hanem a pozsonyi Hiltonban is, ahol a szlovák sajtó szerint legújabb barátnője, Katarína Szalayová újdonsült fővárosi ügyész is gyakran megfordul – derül ki a Denník N cikkéből.

 

Robert Fico luxuskörülményeiről nemrég közölt beszédes információkat a szlovák sajtó. A Plus 7 dní most új fotókat tett közzé arról, ahogy a kastélyhoz érkezik Fico állítólagos barátnője.

 

Jaromír Čižnár főügyész két évvel ezelőtt hirdetett meg nyílt pályázatot 58 megüresedő ügyészi helyre, ebből 12 volt Pozsonyban. A hetedik legjobb eredményt a versenyben Katarína Szalayová szerezte meg, így választhatott, hol akar ügyészként dolgozni. Pozsony mellett döntött.

 hirdetes_810x300  

 

A csukárd-terlényi kastély a Plus 7 dní fotóján.

 

Bár hivatalosan 600 euró a fizetése, 50 ezer eurós autóval jár (Volkswagen Arteon) és ahogy Robert Fico, úgy ő is gyakran éjszakázik a csukárd-terlényi luxuskastélyban, amelynek tulajdonosa egy New Jersey-i offshore cég – amely mögött több szlovákiai oligarchát is sejteni lehet (Široký, Výboh). Szalayová emellett rendszeresen a Hiltonból jár munkába.

 

A Denník N szerint Fico és Szalayová gyakorta töltik az estéket a Double Tree by Hilton luxusszállóban, ami Juraj Široký és Jozef Brhel oligarchák érdekeltségébe tartozik. Ficonak és Szalayovának is privát parkolóhelye van a Hiltonban.

 

A Szalayová által használt autó a Hilton privát parkolójában, fotó: Plus 7 dní

 

Szalayová a lap kérdéseire reagálva tagadta, hogy megfordult volna a kastélyban. Azt elismerte, hogy az általa használt autó van az árulkodó fotókon, de azt mondta, hogy ez nem az ő autója, nem az ő nevén van, a fotón pedig valaki más szerepel.

 

Azt is tagadta, hogy Robert Ficoval tartana fenn élettársi kapcsolatot. Arra a kérdésre már nem válaszolt, miből fizeti a Hiltonban bérelt lakását.

 

Robert Fico, aki törvényes és elismert bevételeiből biztosan nem tudna fenntartani egy hiltoni lakást és egy luxuskastélyt, a sajtónak azt állította, hogy Csukárd-Terlényen csak „pihen”, a helyet pedig barátai kínálták fel neki – neveket azonban nem árult el.

 

A Szalayová által használt autó a csukárd-terlényi kastélynál, fotó: Plus 7 dní

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.