Nyitókép: sme.sk

 

A kormány jóváhagyta Petra Krištúfková (Sme rodina) parlamenti képviselő kormánybiztosi jelölését. A képviselőnő a család és szociális segítség támogatására jóváhagyott kormánybiztosi posztot foglalja el.

 

A kormánybiztosi poszt létrehozásáról és Krištúfková jelöléséről szóló javaslatot Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter terjesztette a kormány elé. Krištúfková kormánybiztosi feladata főleg a családtámogatás és szociális segítség területén történő feladatok teljesítésének koordinálása lesz.

 

A tervek szerint a kormánybiztosnak két munkatársa lesz – egy szakember, valamint egy személy, aki feltehetőleg az iroda működéséért felel majd. A munkaügyi minisztérium épületében két irodahelyiséget bocsájtanak Krištúfková rendelkezésére, valamint a Pozsonyon kívüli szolgálati útjaira a minisztérium sofőrjét is megkapja.

 hirdetes_810x300  

 

A kormánybiztos funkciója betöltéséért nem kap majd fizetést.

 

Nem mindenki támogatta az ötletet

 

Milan Krajniak a sajtónak megerősítette, hogy a Za ľudí igazságügyi minisztere, Mária Kolíková, valamint Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes nem támogatták a javaslatát.

 

„Megvitattuk a helyzetet, az okokat, amiért beterjesztettem a javaslatot. Ez alapján a javaslat átment, miközben a kormány két hölgytagja a Za ľudítól tartózkodott”

 

mondta Krajniak.

 

Krištúfková elmondása szerint a kormánybiztos hivatalának tanácsadói szerepe lesz.

 

„A család érték, és az értéket védelmezni kell, és ezen a kormányon világosan látni, hogy a szlovák családok az első helyen állnak”

 

fejtette ki.

 

Veronika Remišová szerint Krištúfková jelölését nem tárgyalták meg a koalíciós tanácson.

 

„Kitartunk amellett, hogy ezt a pontot megvitassuk a koalíciós tanácson”

 

nyilatkozta még a javaslat elfogadása előtt.

 

Visszahívták a Sme rodina képviselőjét a Katonai Hírszerzési Ellenőrző Bizottságból

 

A Progresívne Slovensko EP-képviselője, Michal Šimečka maffiakapcsolatokkal vádolta a Sme rodina képviselőnőjét, Peter Pellegrini korábbi kormányfő szerint pedig egyszerűen felesleges volt a kormánybiztosi poszt létrehozása, miután már léteznek minisztériumok, melyek el tudják látni a dolgukat.

 

Petra Krištúfková, aki Boris Kollár egyik gyermekének édesanyja, már korábban a sajtó célkeresztjébe került, miután közismerten alvilági kapcsolatokkal rendelkezett. Marian Kočnerrel is próbálják összekötni, ő azonban tagadja, hogy ismerné a Kuciak-gyilkosság vádlottját.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.