Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

Pozsony városa a koronavírus-járvány esetleges második hullámára készül, ezért ún. COVID-19 szemafort készített elő. A szemafor határozza meg, hogy a főváros milyen esetek, számok és körülmények között vezetheti be újra az óvintézkedéseket.

 

A COVID-19 szemafor esetében a város egy zöld jelzéssel (endémiás állapot), egy narancssárga jelzése (triggerpontok elemzése) és egy piros jelzéssel (járványügyi állapot) számol.

 

 hirdetes_300x300  

A zöld jelzés esetében a fertőzés helyi szinten ugyan már megjelent, de még jól ellenőrizhető. A napi előfordulási arány nulla vagy minimális. Ebben az állapotban a városnak még nem kell specifikus lépéseket tennie, viszont szükséges a helyzet rendszeres és alapos ellenőrzése.

 

A narancssárga jelzésnél a városnak már aktívan fel kell szólítani a polgárokat és meg kell valósítania azokat a válságterveket, amelyeket a veszélyeztetett korosztály, tehát az idősek számára készítettek el.

 

A piros jelzésnél a COVID-19 már exponenciális növekedésben van és ebben az állapotban a város már azzal számol, hogy az azonnali és határozott beavatkozás nélkül egy hónapon belül jelentős nyomás nehezedhet az egészségügyi rendszerre.

 

Ebben az állapotban a fővárosoknak a válsághelyzetre kialakított terveket már a lakosság összes tagja számára meg kell valósítania, beleértve a hajléktalanokat is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!