Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Petra Krištúfková (Sme rodina) is Kočner jachtján nyaralt legalább egy alkalommal. Krištúfkovát nemrég nevezték ki a munkaügyi minisztérium családtámogatási kormánybiztosi posztjára, ami miatt sok kritika érte a második legnagyobb kormánypártot.

 

A Sme rodina kormánybiztosát már jó ideje az alvilág vezetőihez fűződő szoros kapcsolatairól ismert, nem mellesleg Boris Kollár pártelnök egyik gyermekének anyja.

 

Kétes múltja és kapcsolatai miatt 2016-ban visszahívták a Katonai Hírszerzés felügyeletét ellátó Egyéni Ellenőrzőbizottság éléről. A néhai Robert Dinič és Peter Havasi maffiafőnökök egykori szeretője így kénytelen volt megelégedni a kevésbé befolyásos szociálisügyi parlamenti bizottsági tagsággal.

 hirdetes_810x300  

 

Négy évvel később három kormánypárt (OĽANO, Sme rodina, SaS) támogatásával elnyerte a családtámogatási és szociálisügyi kormánybiztosi posztot, amelyet Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter csak most hozott létre. A Za ľudí tartózkodott a szavazáson. A funkció közvetlen tanácsadási jogot jelent a kormány irányába, saját titkársággal rendelkezik és a kormányhivatal struktúrájához tartozik. Munkáját a parlamenti képviselői mandátum megtartása mellett fogja végezni, de javadalmazás nélkül.

 

Pozíciója azonban koránt sem stabil. A Denník N és az Aktuality.sk közlése szerint Krištúfková is azok közé tartozik, akik nyaraltak már Marián Kočner jachtján – aki a Kuciak-gyilkosság egyik főgyanúsítottja és akit nem jogerősen 19 évre ítéltek a Markízát érintő váltóhamisítási ügyben.

 

Krištúfková megítélésén nyilván az sem javít, hogy korábban csalás gyanúja miatt folyt ellene eljárás egy pozsonyi ingatlan kapcsán, de a bíróság felmentette.

 

Letagadhatatlan üzenetváltások

 

Kočner és Krištúfková személyes kapcsolatáról nem csak a sajtóban megjelent információk számolnak be, de a maffiózó mobilja is. A kettejük közti üzenetváltásokat az oknyomozó nemzetközi szervezet , az OCCRP adta át a szlovák sajtónak.

 

„Szia, szerettelek volna megkérni, hogy találkozzunk. Jelezd, hogy gond lenne-e ha Tomáš is jelen lenne, tud egyet s mást Kovarról, amit én nem tudok jól elmagyarázni (vannak ott valamilyen rendezetlen számlák), mert decemberben még ő beszélt vele”

 

szólt az üzenet 2015. január 7-én.

 

Krištúfková természetesen tagadja, hogy az elmúlt években találkozott volna vagy kapcsolatot tartott volna fenn Kočnerrel. Azt állítja, hogy 2015-ben csak összehozta volt barátját Kočnerrel, mert az előbbi találkozni akart a maffiózóval.

 

Kočner még mikor a média nem kétes ügyletei miatt foglalkozott vele, a Plus 7 dní hetilapnak azt nyialtkozta, hogy egy alkalommal, mikor Krištúfková összeveszett Boris Kollárral, hozzájuk ment át és az ő feleségétől kérte kölcsön az autóját, hogy ne villamossal kelljen vinni a gyerekét óvodába.

 

Krištúfková ezt a történetet letagadta, azt azonban nem, hogy Kočner jachtján nyaralt volna:

 

„A hajóra a volt felesége hívott el, vele és a gyerekeimmel voltam ott”

 

– mondta, de azt nem zárta ki, hogy ottléte alatt Kočner ne jelent volna meg a hajón…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.