Nyitókép: klocher.sk

 

Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap egykori igazgatója az állítja, hogy az aranyrudak megvásárlásával a családja és az édesapja megtakarítását értékesítette. Kičura ezzel a kijelentéssel arra a házkutatásra reagált, melynek során a rendőrök szerdán (jún. 17.) aranyrudakat foglaltak le a széfjében. Kičura álláspontját az ügyvédje, Rastislav Palovič közölte.

 

Palovič szerint Kičura az aranyrudak megvásárlását egy beruházási bankon keresztül intézte, mégpedig egy rendes adásvételi szerződéssel, a bankszámláján lévő pénzösszeg felhasználásával. Az ügyvéd szerint mindez azt jelenti, hogy egy nem készpénzes pénzügyi műveletről volt szó, amely legális pénzforrásból származott.

 

 hirdetes_300x300  

Az ügyvéd szerint a házkutatás során azonnal tájékoztatta a bűnüldöző szerveket Kajetán Kičura aranyrúdjairól.

 

Félmillió euró értékben foglalt le aranyrudakat a rendőrség Kičuránál

 

Kajetán Kičura ügyvédje a médiában megjelent lakásvásárlási ügyekkel kapcsolatban is nyilatkozott.

 

„Szintén üzleti tranzakciókról volt szó legális, bizonyítható pénzforrásokból. A megvásárolt ingatlanok egyáltalán nem luxuslakások, hanem elhagyatott állapotban lévő ingatlanok, amelyeket az állapotukra és az épületre (amelyben a lakások találhatók) való tekintettel piaci áron lettek megvásárolva, sőt az adott épületben lévő lakásokhoz képest még drágábban is. A médiában megjelent azon információk, miszerint ezekért a lakásokért egyszerre 200 ezer eurót fizettek ki, hazugság. A szóban forgó lakásokat az érvényes adásvételi szerződés értemében a mai napig havi szinten törlesztik”

 

– tette hozzá az ügyvéd.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.