Az Összefogás mozgalom (jelenlegi nevén Magyar Közösségi Összefogás) kezdeményezésére ma közös találkozóra került sor Komáromban az MKP átmeneti, országos vezetésével.

 

A felek egyetértettek abban, hogy a magyar politikai egység megteremtése értekében közös cselekvési tervre van szükség, tájékoztatta a Körképet az Összefogás.

 

A két párt vezetősége egyetértett abban, hogy céljuk az egységes szlovákiai magyar tömörülés megteremtése, amelyben különböző irányultságú platformok találnak otthonra.

 

 hirdetes_300x300  

A közös cselekvési terv részeként a felek megegyeztek abban, hogy a jövőben közösen fognak fellépni a szlovák és a magyar kormányzat irányában és közös szakmai fórumok kialakítására tesznek kísérletet. Egyben közösen fogják követelni, hogy a kollektív bűnösség elvét ne alkalmazhassák a szlovák állami szervek, valamint szorgalmazzák a közlekedési miniszternél az R7-es gyorsforgalmi út mielőbbi megnyitását.

 

 

A találkozón a tisztújításra készülő MKP-t Berényi József, Cziprusz Zoltán, Farkas Iván, Bárdos Gyula és Menyhárt József képviselte.

 

Az Összefogás részéről Mózes Szabolcs, Nagy József, Orosz Örs, Agócs Gergely és Nagy György vett részt a találkozón.

 

Körkép.sk

Képek: Összefogás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.