Nyitókép: HB Reavis

 

Pozsony város megérti, hogy a HB Reavis befektetőnek a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztania az új Mlynské Nivy autóbusz-állomás megnyitását a fővárosban, ám a magisztrátust jelenleg a térség közlekedése érdekli és azt kérik, hogy a Mlynské nivy utca átjárhatóvá tételét ne tolják ki.

 

„Érhető, hogy a koronaválság az ilyen nagy projektek határidőire is kihatással van. A fővárost azonban elsősorban az adott térségben folyó közlekedés érdekli. Mivel a Mlysnké nivy utca rendkívül fontos közlekedési csomópont, ezért is kértük a befektetőt, hogy ennek a szakasznak az átjárhatóvá tételét többé ne halassza el”

 

– mondta a TASR-nek Katarína Rajčanová, Pozsony szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

A befektető azt ígérte a fővárosnak, hogy a körutat idén ősszel mindkét irányból átjárhatóvá teszik a közlekedés számára. Ezzel a lépéssel a Svätopluk és a Kertész utcát tehermentesítenék.

 

„Jelenleg tárgyalások folynak arról, hogy ebben az időpontban a felsővezeték-rendszert kiépítését is befejezzék. Ezzel a Mlynské nivy utca nemcsak az individuális és az autóbusz-közlekedés számára válna elérhetővé, hanem a trolibuszok számára is”

 

– jegyezte meg a szóvivő.

 

A HB Reavis befektető által építtetett új autóbusz-megállót csak 2021 nyarának végén fogják megnyitni, holott az eredeti tervek szerint már 2020 végére be kellett volna fejezni az új megállót.

 

Az épületegyüttesben a nemzetközi autóbusz-terminál mellett egy bevásárlóközpont, egy vásárcsarnok és a adminisztratív épület is helyet kap.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.