Nyitókép forrása: ineko.sk/reprofotó

 

Az INEKO társadalomkutató intézet egy rendkívül hasznos interaktív oldalt tett közzé Szlovákia már befejezett és készülő autópályáiról. Beállítható, hogy az egyes szakaszokat tervezett megvalósulásuk, forgalmi adataik vagy költségeik szerint csoportosítva lássuk térképen ábrázolva.

 

Az elemző intézet a tervek szerint hasonló interaktív térképet hoz létre a szlovákiai vasúthálózat ábrázolására is, ennek bővítésén jelenleg is dolgoznak.

 

A mostani térkép rendkívül részletes, az egyes szakaszok a térképen és legördülő menüből is kiválaszthatók.

 hirdetes_810x300  

 

A térképről leolvasható a tervezett átadás időpontja, a költségek, az egy kilométerre eső költségek, az autópálya becsült frekventáltsága, és az INEKO egy saját kritériumrendszer összeállításával az adott szakasz szükségességét is behatárolta – természetesen a déli járásokban van a legtöbb vitatott fontosságú autópálya-projekt.

 

Mindazonáltal az oldalra látogatók hasznos és a szlovák beruházásokról rendkívül tanulságos információkat szerezhetnek.

 

Például a térkép jól megmutatja, hogy az R7-es Pozsony (Dénesdtorcsmisérd) – Egyházgelle tervezett 17,4 kilométeres szakaszának négysávos útja elvileg még idén átadásra kerülhetne, az autósoknak 8,6 percet spórolna meg (természetesen ez nem tartalmazza azt, ha a dénesdtorcsmisérdi dugók is elkerülhetővé válnak keteleci szakasz megépülésével).

 

De az is leolvasható a térképről, hogy mikor készülne el egy déli autópályavonal. Egyházgellétől a Nagysurányig húzódó szakaszok például csak valamikor az évtized végén épülnének meg (ha egyáltalán megépülnek és ha nem lesznek évtizedes késések), és a Nagysuránytól keletre húzódó szakaszok csak 2040 utánra vannak tervezve. Győzzük kivárni..!

 

A térkép teljes képernyőn ide kattintva érhető el.

 

http://doprava.ineko.sk/mapa/cesty

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.