Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A minisztérium megoldást keres a földterületek elaprózódására, jelentette ki Ján Mičovský (OĽANO) mezőgazdasági miniszter Lévai járásban tett munkalátogatása alkalmával.

 

Az agrártárca szerint Szlovákiában jelenleg 3500 kataszteri terület van nyilvántartva több mint 100 milliónyi tulajdonviszony mellett, ami nem kis problémát okoz a földterületek kezelését, a telekbérletet és általában a mezőgazdaságot illetően.

 

A minisztérium adatai szerint csak 431 területrendezési eljárás valósult meg az elmúlt harminc évben, ezért ma átlagban még mindig 12  tulajdonos jut egy parcellára.

 hirdetes_810x300  

 

Épp ezért akar a tárca intenzíven foglalkozni a témával, legalábbis az illetékesek elmondása szerint.

 

„Július végéig 130 szerződés kerülne aláírásra a Mezőgazdasági Minisztérium és az Agrárkifizető Ügynökség között, mindegyik vissza nem térítendő támogatásokról szól. Ezt követően az érintett területeken megkezdődnek a telekrendezések”

 

fogalmazott Martin Fecko mezőgazdasági államtitkár. Mičosvský ehhez hozzátette, hogy a minisztériumnak ennél nagyobb ambíciói is vannak, olyan projekteket készít elő, amely szél-, víz és talajeróziót gátló intézkedéseket tartalmaz.

 

A szaktárca úgy becsüli, hogy a birtokviszonyok és telekrendezések folyamata a következő harminc évben véget is érhet, a folyamat még ebben a választási ciklusban fel fog futni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!