Nyitókép: Ján Krošlák

 

Július 7-től, azaz keddtől a Szlovák Közegészségügyi Hivatal engedélyezi az 1 000 fő feletti tömegrendezvények megszervezését az álló nézőközönség számára is. Mindezt azonban csak azzal a feltétellel, hogy a szervező be tudja biztosítani a tömegrendezvény helyszínének szektorokra való felosztását, ahol ellenőrzött ki- és bejárat is működik.

 

A szektorban maximum 1 000 fő tartózkodhat, a szervezőnek pedig bármikor meg kell tudnia mondani, hogy az adott szektorokban hány ember tartózkodik.

 

 hirdetes_300x300  

A kinti szektorokra vonatkozóan egy további rendelkezést is be kell tartaniuk a szervezőknek. Itt ugyanis egy személynek a szektor felületéből legalább öt négyzetméternyi helyet kell biztosítani. A belső helyiségekben pedig minimum tízet.

 

Amennyiben a tömegrendezvényre belépőjegyet kell váltani, akkor a Szlovák Közegészségügyi Hivatal útmutatása szerint ajánlatott a belépők online árusítása.

 

Az 1 000 fő feletti ülő nézőközönséggel rendelkező tömegrendezvényeken július 7-től minden második sorban kell biztosítani az ülőhelyeket. Ezenkívül az ülőhelyek kapacitásátának maximum 50%-át lehet elfoglalni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!