Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A szlovákiai utakon dívik a korrupció, főleg az autók elvontatása terén – jelentette ki Marián Ürge, aki a szlovákiai autómentősök érdekvédelmi szövetségének, a Žltý anjel assistance24-nek az elnöke. A Fuvarozók Szlovákiai Uniója (UNAS) szervezettel közösen tartott sajtótájékoztatón élesen kritizálta a Nemzeti Autópálya Ügynökséget és a közlekedésrendészetet is.

 

„Úgy működik a dolog, hogy minden szlovákiai biztosítónak Csehországban van az ügyfélszolgálata”

 

magyarázta Ürge, kiemelve, hogy a szlovákiai utakon a cseh központok monopolhelyzetben vannak.

 

 hirdetes_810x300  

„Megvan a saját szerződéses partnerük, és abszolút senkit sem engednek az adott útszakaszra, csak a saját partnerüket, aki szerintük kizárólagossággal rendelkezik az autó elvontatását illetően”

 

mondta. Hozzátette, gond akkor van, hogy ha a pórul járt sofőr egy másik autómentőt hív, akinek a költségeit aztán a biztosító nem hajlandó átfizetni.

 

„A másik dolog: létrejött egy állami Kft., ahol a rendőrök a saját e autómentőiket hívják ki az esetekhez. Azt az információt kaptuk, hogy 20-50 euróba került egy személyautó, 500 euróba egy kamion, ha már üres. És csak azért, mert az ő emberük mehet oda”

 

jelentette ki Ürge. Felhívta a figyelmet az úgynevezett balesetvadászokra, akik ha fülest kapnak, már mennek is a baleset helyszínére és a kárt szenvedők lelki állapotát kihasználva szerződést kötnek az autó elvontatásáról, aztán kétszeres, háromszoros árat számláznak, amit ha a biztosító nem akar kifizetni, akkor a gyanútlan ügyfélen hajtanak be.

 

Az UNAS és a ŽAA24 képviselői továbbra is elégedetlenek az útdíjrendszerrel, mert „a  pénz még mindig egy ciprusi offshore cégnél landol”.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!