Nyitókép: webnoviny.sk

 

Zuzana Čaputová szerint nagyon fontos, hogy ugyanazon elvek mentén építsük az egyes intézményekbe vetett bizalmat, melyet a mostani kormánykoalíciós politikusok ellenzékben vallottak. Az államfő Branislav Gröhling esete kapcsán szólalt meg.

 

Az oktatásügyi minisztert azzal vádolják, hogy diplomamunkája plágium. Ő maga elutasítja a vádakat, és azzal védekezik, hogy az akkor érvényes előírások szerint cselekedett. Lemondását nem tervezi. Ugyanakkor első helyettese, Filip Mónika államtitkár is közvetve lemondásra szólított fel. Úgy fogalmazott, hogy megingott a belé fektetett bizalma.

 

Filip Mónika Gröhlingről: Megingott a belé vetett bizalmam

 hirdetes_300x300  

 

Čaputová rámutatott, hogy az új kormánnyal szemben megalapozott elvárások vannak az emberek részéről, hogy növelni lesz képes a politikai kultúrát és a politikai felelősségvállalás mértékét.

 

Az államfő ugyanakkor szeretné még közelebbről megismerni a miniszter érvelését, tekintettel a Páneurópai Főiskola keddi nyilatkozatára. Ebben az iskola azt írja, hogy a miniszter diplomamunkája megfelel az akkori normáknak. Čaputová szerint ugyanakkor ez azt jelentené, hogy a főiskola diplomamunkák véleményezésére vonatkozó követelményei nagyon alacsony szinten voltak meghatározva.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!