Melinda, Vivien
  • HUF: 356.56
  • USD: 1.21
  • -1 °C
  • 4 °C
Belföld

Fico: A Smer-SD képviselői készen állnak Igor Matovič kormányfő leváltására

A szellemileg fogyatékos kormányfő miatt nem tudja garantálni az ülés kimenetelét.

Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

A Smer-SD képviselői készen állnak arra, hogy indítványozzák Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő leváltását. Ezt Robert Fico pártelnök jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján azzal, hogy a párt csütörtökön fogadta el ezt a döntést, és már az aláírásgyűjtő íveket is elkészítették.

 

Fico elmondása szerint a Smerből 26 képviselő kész aláírni az indítványt, de a független képviselőket is szeretné megszólítani.

 

A pártelnök megjegyezte, érzi a feszültséget a kormánykoalíción belül, ennek ellenére nem gondolja, hogy a koalíciós képviselők támogatni fogják a bizalmatlansági indítványt, és azt sem, hogy a kormányfőt sikerül visszahívniuk, mivel a koalíciónak parlamenti többsége van.

 

Fico méltóképpen szeretné benyújtani és megmagyarázni a bizalmatlansági indítványt. Elmondása szerint óvatosak lesznek abban, hogy kit fognak megválasztani a plénumban való felszólalásra.

 

„Mi vagyunk az utolsók, akik valamiféle cirkusznak szeretnének a részesei lenni”

 

– jelentette ki Fico, aki azt szeretné, ha a rendkívüli ülés „normálisan” zajlana le. Egyúttal azt is hozzátette, hogy a szellemileg fogyatékos kormányfő miatt nem tudja garantálni az ülés kimenetelét.

 

A Smer-SD elnöke szerint Matovič szellemi alkalmatlansága sok jogi kérdést vet fel. Fico szerint egyrészt azért kellene leváltani a kormányfőt, ahogyan más személyek szakdolgozataival kapcsolatban nyilatkozott, másrészt azért, mert őt terheli a teljes felelősség a válságkezelés kudarca miatt.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Halász B.
2020. Júl. 17. 18:19

Megszólalt a maffiafőnök. Ő ledz a megmentő, az erkölcsi bajnok.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket