Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

A Smer-SD tagjai szombati pártkongresszusuk során új vezetőséget választanak. A pártelnöki pozícióba a jelenlegi pártelnök, Robert Fico jelölteti magát. A kongresszuson új alelnököket és vezetőségi tagokat is választanak, mivel Peter Pellegrinivel együtt több párttag is távozott a Smerből. A kongresszusra mintegy 150 küldött érkezett, ami a technikai döntések elfogadására elegendőnek bizonyulhat.

 

Robert Fico pártelnök reméli, hogy a szombati kongresszus sikeres lesz és megválasztják a párt vezetőségének új tagjait.

 

 hirdetes_300x300  

Jaroslav Baška, a párt vezetőségének tagja abban reménykedik, hogy a Smer újra erőre kap és továbbra is szociáldemokrata politikát fog folytatni. Ladislav Kamenický megerősítette jelölését a Smer-SD alelnöki posztjába. Amennyiben megválasztják, mindent meg fog tenni a párt előrelépéséért.

 

Baška és Kamenický egyet értett abban, hogy Ficot minden bizonnyal ismét meg fogják választani pártelnöknek. Kamenický szerint jelenleg Fico az egyetlen alternatíva ebbe a posztba.

 

„Remélem, hogy a párkongresszus teljesíti a feladatát. Azt azonban szeretném megjegyezni, hogy a mi kis kongresszusunkon háromszor több küldött lesz, mint amekkora a legerősebb kormánypárt egész tagbázisa”

 

– jegyezte meg Fico az OĽaNO-ra célozva.

 

Kamenický szerint új arcok is lesznek a pártban, akiket a pártelnök fog bemutatni. Egyúttal azt is hozzátette, jelenleg nincs más alternatíva a pártvezető szerepére, csak Fico.

 

„De ahogy saját maga is jelezte, a következő választások idejére új vezetőt fogunk keresni”.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!